Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/hasznalt/public_html/classes/Tools.php on line 11
Használt laptop vásárlási tanácsadó

Használt laptop vásárlási tanácsadó

A lényeg, amire első körben gondolnunk kell és amit végig kell rágnunk, az a preferencia: mire is szeretnénk használni a gépet? Miért és mire kell nekem használt laptop vagy használt notebook? Egyszerű dolgokra, például internetezésre, vagy komolyabb terveim vannak, és izmosabb, erősebb gépet keresek?


Evidens, hogy másképp állok a dologhoz, ha a terveimhez nem szükséges megbízhatóbb és gyorsabb laptop, mintha tudom, hogy egy képszerkesztő vagy bármilyen más program elindítása miatt tutira nem lesz jó a tízéves ócskavas.


Amit a vásárlás előtt mindenképp tudnunk kell: otthoni vagy üzleti felhasználásra veszünk laptopot; alap, közép- vagy felsőkategóriás gépre van szükségünk? Otthoni, egyszerűbb felhasználás alatt a levelezést, internetezést, chat-elést, kisebb fájlok letöltését, szövegszerkesztést és esetleg online adások, videók, rádiók nézését és hallgatását értjük.


Más a helyzet az irodai (üzleti) felhasználás esetén, amikor gyakori a komolyabb (üzleti) programok használata, és amikor hosszabb időt kell kibírnia gépünknek. Ha multimédiás feladatokra keresünk használt laptopot, akkor egyértelmű, hogy a lehető legjobb tulajdonságokkal rendelkező eszközt kell beszerznünk, ha azt szeretnénk, hogy gépünk bírja a nagy memóriaigényű grafikai- vagy tervezőprogramokat vagy játékokat.


Ezek a preferenciák döntik, hogy milyen processzorral rendelkező notebookot kell választani, illetve hogy mekkora tárhelye legye, mennyi RAM legyen benne és hogy milyen eszközöket tudok csatlakoztatni hozzá.


Fontos, hogy eldöntsük, akarunk-e mobilinternetet a gépre, és hogy milyen formában szeretnénk a netre csatlakozni. Bárhogy is, bármit is döntünk, sokféle megoldás létezik, és szinte minden felmerülő igényre van kínálat, csak meg kell találni.


A használt laptopok esetében is lehet látni komoly árkülönbségeket, mint az újonnan vásároltak kapcsán, ennek pedig ugyanaz az oka, mint a még nem bejáratott termékek esetében. Vannak korrekt teljesítményre képes gépek és persze vannak jobb minőségű laptopok a használtak piacán is, így ezen ne lepődjünk meg. Természetesen a pénztárcánk és annak tartalma az egyik legerősebb szelektáló tényező, de tudnunk kell, hogy a kifizetett pénzösszegért cserébe megfelelő notebookot kapunk, azaz az ár-érték aránya kielégítő.


Az olcsóbb termékek esetében a tartalom és a forma mellett a megbízhatóság és a tartósság sem ugyanakkora mértékű, mint a drágább laptopok esetében.


Az otthoni felhasználásra szánt gépeknél is fontos az üzembiztosság, ugyanakkor ezt a típust kevesebb alkalommal hordozzuk, ezért kevésbé vannak igénybe véve a külső, belső hatásokat illetően. Ebben a kategóriában elég széleskörű a választék, így könnyű megtalálni az ideális notebookot.


Az üzleti felhasználásra szánt gépeknél már szempont az, hogy bírja a gyűrődést, esetenként a mindennapos hordozást, és ne csak a külsejével, hanem a tudásával is hódítson. A belépőszintű készülékeknél a jó ár–érték arány és az elfogadható teljesítmény számít, ezek a gépek általános használatra készülnek azoknak, akiknek nincs szükségük extra teljesítményre. Internetezés (böngészés), képnézegetés, szövegszerkesztés, filmnézés stb.


A középkategóriás használt laptopok már nagyobb felhasználási területet fednek le, ezek már megjelenésükben és teljesítményükben is szebbek, erősebbek, és több mindent végezhetünk el a segítségükkel. Bár itt is fontos az ár–érték arány, a lényeg a teljesítményen van, és fontos a processzorteljesítmény. A legtöbben a középkategóriás gépeket keressük, amikkel a legtöbb dolog, feladat már elvégezhető.


A multimédiás felhasználásra alkalmas használt notebookok nagy teljesítményre képesek, és értelemszerűen nem keresik olyan sokat ezeket, mint az eddigi kettőt. Nagy felbontású kijelző, kiváló teljesítmény (memória, processzor) és megbízhatóság jellemző ezekre a gépekre. Ha látjuk, mire is használnánk a gépet, akkor tudjuk, melyik kategóriában keressük a megoldást. Válasszuk az otthoni vagy üzleti, alap, közép- vagy felsőkategóriás gépeket, mindig ügyeljünk arra, hogy jó minőségű, általunk is letesztelt laptopot vegyünk, aminek akár a papírjait is meg tudják nekünk mutatni. Tájékozódjunk, hogy a munkánkhoz, szórakozásunkhoz milyen teljesítményű notebookra van szükségünk, és nézzük meg, hogy tudását tekintve melyik lehet a legjobb választás. Jól átgondolt döntéssel kiváló használt laptopot vásárolhatunk magunknak, ami még sokáig segíti munkákat vagy biztosítja szórakozásunkat.


© 2012 Laptopszaki Kft. | www.hasznaltlaptopok.hu | 1085 Budapest, József Krt. 67. - Kiváló minőségű használt laptopok garanciával, használt laptop adás-vétel